festival a2m

/estiu-tardor 2024

cultura a tocar-tocar, al municipi de Tornabous

Ahir al vespre, es va dur a terme la quarta vetllada del festival a2m d’enguany, a càrrec de la companyia La Cremallera Teatre, d’Arbeca.

L’espectacle, que busca fer memòria i homenatge dels antics oficis, i de manera particular al padrí de l’Estanis, l’últim llauner d’Arbeca.

Integrant-se com un element més de l’escenografia, la magnífica façana de ca l’Eloi -un magnífic casal del XVIII i que a principis de segle XX, va acollir la primera escola de nens, del municipi- i que de manera efímera va ser ocupada per les eines i objectes, d’ús estil de vida que ja queda llunyà i desconegut per les noves generacions i que van recuperar protagonisme, durant la representació.

Des del davantal màgic de la padrina fins a l’apaga espelmes, passant pel ribot, les mesures o el picamatalassos, van despertar desvetllar els records i les emocions dels més grans i la curiositat dels més petits.

L’Estanis Perera no va parar quiet ni un moment: a més a més de desvelar els secrets d’una bona colla d’estris, va fer jocs de mans, va explicar històries i remeis casolans, va interactuar i fer participar en el públic assistent; va cantar i fer cantar cançons, amb l’acompanyament de Sergi Poch, a la guitarra.

Des de l’organització, volem manifestar l’agraïment per les facilitats i la paciència dels veïns que van permetre fer ús per primera vegada d’aquest espai públic per acollir una activitat comunitària i cultural.

Atenció: La setmana que ve, ara que hem arribat a la meitat del festival, fem festa. Tornem d’aquí a quinze dies.

La propera cita del festival és dijous 12 d’agost, amb el concert de la cantautora aranesa Alidé Sans. La ubicació triada són les escales de la Torre de la Guàrdia de Déu, a la Guàrdia d’Urgell.

Hi esteu més que convidades! Més informació i reserva de localitats.

Fotos: Ramon Oromí

Nova Tàrrega
Silvinaction: cultura, oci, gastronomia i agenda en acció a Lleida.
Amb el suport d'Iber Arqueologia i Patrimoni Cultural