festival a2m

/estiu-tardor 2024

cultura a tocar-tocar, al municipi de Tornabous

El pati de l’Escola Espígol de Tornabous va acollir la primera de les vetllades de la segona edició del festival a2m, al municipi de Tornabous.

En aquesta ocasió, el mestre de cerimònies va ser el cantautor targarí Carlitos Miñarro, sempre ben acompanyat del mestre Pep Lladó que va omplir de sonoritats rumberes tots els racons de la plaça.

A la tarda, va presentar davant d’un públic familiar el seu xou SuperBaby amb una proposta de noves cançons d’infantils i clàssics de sempre com Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa o Sóc de l’Oest, del Pardal Roquer, que van fer moure petits i grans. Cal fer esment, a la participació de Pau Prats que no va parar quiet en cap moment, animant-nos a seguir les seues coreografies.

Ja de nit, en Pep Lladó i en Carlitos Miñarro, van pujar de nou a l’escenari de l’a2m per convidar-nos a fer un viatge pels camins de la postrumba, amb l’espectacle La Rumba Blanca on van interpretar músiques dels grups als quals han anat participant, des de Naraina fins a Ai, ai, ai.

També van compartir alguns temes propis, com ara El Barret de Palla, on Carlitos posa veu i música al que han viscut els avis de les residències durant aquest temps de pandèmia o peces Després de la rumba, l’últim àlbum de Lladó.

El moment culminant de la vetllada es va produir quan l’actor polifacètic Jordi Miñarro va sumar-se al festival, interpretant Hay que venir al sur, de la recentment traspassada Raffaella Carrá i Mi Gran Noche, de Raphael, que va provocar la catarsi del públic assistent.

La propera cita del festival és dijous vinent, al parc de les Escoles de la Guàrdia d’Urgell, amb l’espectacle de teatre gestual GAGSonTRIX, de la companyia Punt MOC. Més informació i reserva de localitats.

Fotos: Ramon Oromí

Nova Tàrrega
Silvinaction: cultura, oci, gastronomia i agenda en acció a Lleida.
Amb el suport d'Iber Arqueologia i Patrimoni Cultural