#festivala2m 2022/01 Bufa&Sons al Parc del Reguer de Tornabous

Posted in

Bufa&Sons

puja a
l’escenari

30 de juny
21.30 hores

Tot arriba!

Aquest vespre, estrenem la tercera edició del festival a2m al municipi de Tornabous.

Han estat uns mesos intensos preparant tots els detalls d’aquest esdeveniment. Ens morim de ganes de començar, acollir-vos i passar una bona estona! Comencem forts!

És possible fer música amb una regadora, una escala o una cadira?
Pel Xavi Lozano, sí!

Bufa&Sons arriba al nostre escenari després de participar en el festival d’arts escèniques CAFCA*22 d’Oviedo, per mostrar-nos Quotidiafonismes i amb una experiència de més de vint anys, que els ha dut a escenaris d’arreu d’Europa i la Xina.

Un concert familiar amb instruments estrambòtics que demostren que la música és allà on decidim trobar-la.

Tres músics amb una dilatada carrera professional s’han unit per oferir un espectacle únic d’objectes quotidians que es converteixen en instruments musicals fantàstics.

I els faran sonar, amb composicions pròpies i versions de jazz i música popular.

Sens dubte, no hi ha millor manera de començar. T’hi esperem!

Tingues present que…

  • t’has de portar la cadira de casa!
  • optem per fer cultura d’anar per casa i a preus populars:
    2 euros / persona / vetllada.
  • hi haurà servei de barra.
  • gaudeix de l’entorn i tingues-ne cura!
  • A les xarxes, fes servir l’etiqueta #festivala2m

Per arribar al Parc del Reguer

un cop a Tornabous, pren la carretera que porta a Agramunt. Just sortint del poble, abans de creuar el pont sobre el Reguer, tomba a la dreta. Tens el parc a tocar i ben indicat amb cartells. (veure a Google Maps)

Parc del Reguer

la ubicació

El parc que acull la primera vetllada del festival a2m és de titularitat municipal. Actualment, té una superfície de 26.214 metres quadrats, que segueixen el curs del riu Ondara, amb zones arbrades, una àrea de pícnic, un parc infantil i bonics racons per a gaudir de la tranquil·litat que ofereix l’entorn.

Amb els anys, ha esdevingut un espai d’oci de referència per a la població, com a lloc de passeig, pràctica esportiva i trobada intergeneracional, i amb el bon temps, s’hi celebren activitats socials i culturals a l’aire lliure.

Aquest tram del riu, situat en el Clot de Sant Magí i conegut popularment com el Reguer, recorre ambients agrícoles, forestals i rurals, amb un alt interès paisatgístic i natural, i ja apareix documentat l’any 1629. 

Connecta el Canal d’Urgell, tocant a l’EIN Plans del Sió, fins a l’Espai Lluís Companys, del Tarròs, passant per vora del Plataner Monumental.

Durant els anys vuitanta, l’ajuntament del Tornabous, realitzà una primera plantada de pins, en una zona que fins llavors s’utilitzava com a abocador.

L’any 2008 s’inicien noves accions de revalorització de la zona i la canalització de la llera del riu al seu pas per la vila per a fer-hi una zona de passeig. Es rehabilita la ribera, amb una extensió d’uns 1.300 metres lineals i s’hi planten més arbres i s’habilita una zona d’esbarjo.

Després d’uns anys d’abandonament i de patir greus atacs incívics, l’any 2020, una vintena de veïns de Tornabous decideixen reprendre les tasques de recuperació i de millora, voluntàriament i a jova.

D’aquest anhel, neix l’Associació Amics del Parc del Reguer, que vetlla per la millora, atenció, promoció i divulgació d’aquest espai, i per extensió dels espais d’interès natural existents al municipi de Tornabous.

Tornar a la pàgina principal

Posted in, , , , , , ,

No responsesadd one

Speak Your Mind

Your email address will not be published. Required fiels are marked "*".

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.