festival a2m

/estiu-tardor 2024

cultura a tocar-tocar, al municipi de Tornabous

Capçalera Farrés Brothers i cia

Aportació voluntària de 2 euros per persona / Recorda que has de dur la cadira, coixí o estora per seure!

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA | 19.30 hores, visita guiada gratuïta al jaciment.

Igualada
(Anoia)

/ teatre humorístic
per a tots els públics

Farrés Brothers i cia

Com arribar-hi?

festival a2m /estiu’24

Farrés brothers i cia és una companyia de teatre que treballa amb trastos, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades. Proposa un teatre per a tots els públics, irònic, gens ensucrat i carregat de diverses capes de lectura: parlant de temes potents, des de punts de vista inusuals, de forma original i no moralitzant.

Al llarg de més de vint anys han creat 12 espectacles que han voltat per tot l’estat i d’Europa.

HOHIHU (L’Horrible Història de la Humanitat)

Les obres d’un pàrquing han quedat aturades per la descoberta d’un possible jaciment arqueològic.

Han fet venir una arqueòloga de prestigi per explorar el terreny, però l’equip de persones que li havien promès per ajudar-la (i que fa dies que espera) finalment no ha arribat.

L’experta, doncs, compta només amb l’ajut d’un dels paletes que estava treballant a les obres… i del guarda de seguretat que les vigila.

Les excavacions descobriran bombes, espases, armes i altres artefactes hostils. A mesura que aprofundeixen en les capes de la història, anirem veient que la destrucció forma part inherent de la humanitat. Una realitat tan dura que no ens deixa altre remei que mirar-nos-ho amb humor. Perquè l’humor és el remei.

La ciutat Ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous, declarada bé cultural d’interès nacional, se situa sobre una suau elevació de la plana urgellenca, a l’actual municipi de Tornabous, i amb una superfície aproximada d’1 hectàrea esdevé el jaciment més gran de la Catalunya occidental. De fet, algunes hipòtesis apunten que el Molí d’Espígol podria correspondre a la mítica ciutat d’Atanagrum, antiga capital de la tribu dels ilergets.

Les estructures més antigues es remunten a la primera edat del ferro, a l’inici del segle VII aC, que és quan es va edificar una fortalesa que va anar creixent fins a esdevenir una gran ciutat.

També s’hi pot veure el resultat de les darreres campanyes arqueològiques per part de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, que han posat en relleu l’existència d’una trama urbana envoltada per una extensa muralla i organitzada mitjançant carrers empedrats, places, estructures per al control de l’aigua, cases de diferent tipologia i, fins i tot, un barri manufacturer i un camp de sitges.

Nova Tàrrega
Silvinaction: cultura, oci, gastronomia i agenda en acció a Lleida.
Sector tinta
Amb el suport d'Iber Arqueologia i Patrimoni Cultural