TRANSPARÈNCIES

Berta Puigdemasa
& Pau Elias

LLEIDA & Seròs (SEGRIÀ

23 de setembre de 2023
19.30 hores

ciutat ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous

a les 18.00 hores,
visita guiada gratuïta al jaciment, amb Iber.cat

Servei de begudes i cocs de recapte per sopar!

la proposta

A causa de la indisposició de l’acròbata Júlia Ferrero, l’organització d’acord amb la companyia, modifica el programa previst, presentant l’espectacle Transparències. Així mateix, des del festival desitgem una prompte recuperació de l’artista: Júlia, el trapezi t’espera!

Transparències és una experiència sonora a través de la fusió de dos instruments ben peculiars. El so embolcallador i majestuós de l’arpa unit al so cristal·lí de les ampolles de vidre afinades segons la quantitat d’aigua del Botellòfon, ens faran viatjar cap a indrets que no ens deixaran indiferents.

la companyia

Pau Elias es defineix com a botellòfon. Músic especialitzat en pedagogia del llenguatge i educació musical. Va cursar els seus estudis al Musikene de Sant Sebastià. Fa força anys que investiga, explora i recol·lecta recursos i elements sonors relacionats amb l’aigua.

Des del 2014 duu a terme Aquafonia, un projecte pedagògic musical que experimenta les propietats musicals de l’aigua. Parteix de la percussió corporal per buscar sons que ens transportin al medi aquàtic, de manera que crea breus composicions amb instruments «aquafònics», cosa que ofereix una experiència sonora i visual amb l’aigua com a eix vertebrador.

Berta Puigdemasa és una arpista atípica. De formació clàssica als conservatoris de Barcelona, París i Madrid, està en constant recerca d’innovació sonora, artística i cultural.Als seus recitals i espectacles es fon sovint la música amb altres llenguatges artístics com la dansa, la poesia, les arts visuals, el teatre o la pintura.

És directora del Curs Internacional d’Arpa Horta de Lleida i del festival Entre Arpes, que reuneix, en un entorn agrari, arpistes d’arreu.

música

per a tots els públics

50 minuts

2 euros / persona

recorda-ho. T’has de portar la cadira, coixí, estora per seure!

ciutat ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous

Declarada bé cultural d’interès nacional l’any 2009, la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol se situa sobre una suau elevació de la plana urgellenca, a l’actual municipi de Tornabous, i amb una superfície aproximada d’1 hectàrea esdevé el jaciment més gran de la Catalunya occidental. De
fet, algunes hipòtesis apunten que el Molí d’Espígol podria correspondre a la mítica ciutat d’Atanagrum, antiga capital de la tribu dels ilergets.

Les estructures més antigues es remunten a la primera edat del ferro, a l’inici del segle VII aC, que és quan es va edificar una fortalesa que va anar creixent fins a esdevenir una gran ciutat. També s’hi pot veure el resultat de les darreres campanyes arqueològiques per part de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, que han posat en relleu l’existència d’una trama urbana envoltada per una extensa muralla i organitzada mitjançant carrers empedrats, places, estructures per al control de l’aigua, cases de diferent tipologia i, fins i tot, un barri manufacturer i un camp de sitges.

Runa

COMPANYIA 104º
29 de juny | 21.00 hores
Plaça de les Escoles
del Tarròs

Demons

AIALA & ELTORNADO
+ Los Notas del Barrio
6 de juliol | 21.00 hores
Parc del Reguer
de Tornabous

Yoav i Ahmed

CLOWNDOSCOPIO TEATRE
20 de juliol | 19.30 hores
plataner monumental
de Tornabous

Sergi Estella

SERGI ESTELLA
27 de juliol | 21.00 hores
parc de les Escoles
de la Guàrdia d’Urgell