UNA CARRETADA DE CONTES
La Guilla Teatre
la guardia lada
(la segarra)
23 de setembre de 2023
17.00 hores
ciutat ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous
a les 18.00 hores,
visita guiada gratuïta al jaciment, amb Iber.cat
la proposta
Espectacle de petit format, on els contes en són els protagonistes, que manté l’estil i l’estètica que defineix la companyia.
Han arribat dos personatges estranys i molt curiosos a la vila, semblen viatjants, ningú els ha vist mai. Són la Filigrana Gràcia i en Josep Tour. Van acompanyats del seu atractiu, misteriós i inseparable carro carregat d’històries que han anat recollint per arreu al llarg dels anys. Si obriu bé els ulls i pareu bé les orelles, amb molt de gust us explicaran el perquè del seu ofici, l’ofici dels Trobadors! Amb les sorpreses que amaga el seu carro es guanyen la simpatia de grans i petits. I ara silenci que el carro s’obre i… sembla que comencen!
la companyia
La Guilla Teatre és una companyia teatral destinada al públic infantil i familiar, creada el 2011 per Pere Farran i Meritxell Morera. Els seus components són creadors i constructors dels muntatges, des de l’escenografia fins als titelles i els objectes. Els espectacles de la companyia tenen una clara vocació d’entretenir, amb gran generositat creativa per tal que els més menuts gaudeixin dels primers contactes amb el teatre, i amb la clara intenció de seduir les diferents generacions de les famílies, tant els nens i nenes com els adults que els acompanyen.
Des de la seva fundació ha ofert els seus espectacles en esdeveniments, programacions, espais escènics i sales de teatre d’arreu de Catalunya
titelles, conta-conte
per a tots els públics
50 minuts
2 euros / persona
recorda-ho. T’has de portar la cadira, coixí, estora per seure!
ciutat ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous
Declarada bé cultural d’interès nacional l’any 2009, la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol se situa sobre una suau elevació de la plana urgellenca, a l’actual municipi de Tornabous, i amb una superfície aproximada d’1 hectàrea esdevé el jaciment més gran de la Catalunya occidental. De
fet, algunes hipòtesis apunten que el Molí d’Espígol podria correspondre a la mítica ciutat d’Atanagrum, antiga capital de la tribu dels ilergets.
Les estructures més antigues es remunten a la primera edat del ferro, a l’inici del segle VII aC, que és quan es va edificar una fortalesa que va anar creixent fins a esdevenir una gran ciutat. També s’hi pot veure el resultat de les darreres campanyes arqueològiques per part de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, que han posat en relleu l’existència d’una trama urbana envoltada per una extensa muralla i organitzada mitjançant carrers empedrats, places, estructures per al control de l’aigua, cases de diferent tipologia i, fins i tot, un barri manufacturer i un camp de sitges.